Subaru Levorg landt in Oktober in Nederland

Subaru is druk bezig om hun positie op de Europese automarkt te versterken. Naast lekkere smaakmakers als de BRZ, WRX STi en onverwoestbare allroaders als de XV en Forester, vindt het Japanse merk het tijd voor iets nieuws. En dat nieuws landt dit najaar bij de Nederlandse Subaru dealers in de vorm van de Levorg!

Autoconsument-Subaru-Levorg (2)

De nieuwe Subaru Levorg is een goedsmoelende Sports Tourer die onder de welbekende Outback wordt gepositioneerd. Hij neemt het qua formaat op tegen auto’s als de Volkswagen Golf Variant, Peugeot 308 SW en Kia Cee’d Wagon. Maar daarmee houdt de vergelijking ook wel op. Net als in het verleden, vaart het karaktervolle merk namelijk ook nu een eigen koers. Een koers van kracht en grip, want standaard zorgt een gloednieuwe 1.6 boxer turbomotor met 170 pk vermogen voor pit en wordt deze af fabriek gekoppeld aan een efficiënte LinearTronic automaat met schakelflippers en Subaru’s befaamde Symmetrical All Wheel Drive. Het opgegeven gemiddelde verbruik bedraagt 6.9 liter op 100 km en dat mag gezien het vermogen en de standaard vierwielaandrijving zeker niet als slecht worden bestempeld.

Autoconsument-Subaru-Levorg (3)

Ook nieuw is een brede keur aan veiligheidssystemen die Subaru standaard levert op de Levorg. Het Advanced Safety Pack behelst onder andere een grootlicht assistent, Rear Vehicle Detection, Blind Spot Detection en een rijstrookassistent. Daarnaast waarschuwt de Levorg voor kruisend verkeer bij het achteruit rijdend verlaten van een parkeerplaats. Veelbelovend is daarnaast het Lane Change Assist. Dit systeem signaleert eventuele autos’s die snel over de naastliggende rijstrook achterop komen terwijl jij van rijstrook wil wisselen.

Autoconsument-Subaru-Levorg (4)

De Levorg komt in Oktober in twee smaken. Comfort en Premium. De instapper, Comfort, is naast het bovengenoemde voorzien van 17″ lichtmetalen velgen, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, achteruitrijcamera, Dual Zone Climate control, cruise control, dakspoiler, Keyless entry, LED koplampen en stoelverwarming. Ook Subaru’s Starlink Multimediasysteem (zie onze test met de Subaru Forester) is standaard. Niet luxe genoeg? Dan is er de Premium die voor vijf mille meer onder andere een premium audiosysteem toevoegt, 18″ velgen, een panorama/schuifkanteldak, lederen bekleding, blauwe stiksels in het interieur en zilveren accenten op het dashboard en de deurpanelen. Wat dit allemaal mag kosten? €34,995,- voor de Comfort en €39,995,- voor de Premium. Dat lijkt een boel geld, maar wie verder kijkt en een gelijk gemotoriseerde en uitgeruste Golf samenstelt, zal al snel ontdekken dat de Levorg een soort van Monopoliepositie krijgt. Zo is de Golf – in combinatie met een circa 170 pk sterke motor – niet eens leverbaar met vierwielaandrijving, net als de Peugeot 308 en andere concurrenten.

Voor meer informatie, klik hier.

Bekijk andere auto's van het merk
Bekijk andere auto's met Nieuws