Dit is de nagelneue Opel Astra!

Het is lastig om in de digitale wereld iets geheim te houden en daarom trekt Opel vandaag ‘officieel’ het doek van hun gloednieuwe Astra! Een belangrijke auto die we nog steeds kunnen zien als de geestelijk opvolger van Nederlands lieveling, de Kadett.

cq5dam.web.1280.1280

Vol in de aanval; dat lijkt Opels strategie voor wat betreft de verversing van hun vloot. Zo is de nieuwe Corsa een toppertje, vallen de nieuwe benzine- en dieselmotoren bij iedereen in de smaak en valt er ook op designtechnisch gebied weinig meer te klagen met – bijvoorbeeld – de stijlvolle Cascada. En de nieuwe Astra? Die lijkt alles te verenigen.

cq5dam.web.1280.1280 (11)

Kijk maar eens naar het uiterlijk van deze kersverse C-segmenter. Dat is een regelrechte 2016 evolutie van het huidige model. Strakker, scherper en – wat ons betreft – vooral een stuk eleganter. Opvallend is daarnaast het zwarte gedeelte op de C-stijl dat de achterramen optisch lijkt te verbinden met de achterruit.

cq5dam.web.1280.1280 (5)

Binnenin de nieuwe Astra ging Opel met een fikse moker tekeer. Het nieuwe design is fris, oogt net als het exterieur elegant en is bovendien afgeladen met meer gadgets dan de gemiddelde i-Store. Alhoewel, of Androidwinkel want als koper (of leaser) biedt Opel je de keuze uit Apple Carplay of Android auto. Hiermee kan je vervolgens genieten van optimale Smartphone integratie via het centrale multimediascherm.

cq5dam.web.1280.1280 (7)

Qua zitcomfort lijkt Opel de maatstaf te willen zetten. Zo spreken zij over een massagefunctie in de stoelen, stoelventilatie en een zitting-verbreder. Opmerkelijke opties en goodies in het luxe-segment, laat staan in een middenklasser!

cq5dam.web.1280.1280 (8)

Op technisch gebied heeft Opel ook behoorlijke stappen gezet. Zo is de nieuwe Astra tot wel 200 kg lichter, debuteert ‘ie met state of the art Full Led Matrix koplampen en staat er een fors regiment aan passieve en actieve veiligheidsfeatures klaar voor de eventuele ‘oeps niet gezien momentjes’.

cq5dam.web.1280.1280 (6)

Op motorisch gebied zal de gloednieuwe (en zeer fijne!) 1.0 driecilinder turbomotor de basis vormen. Met 105 pk een prima motorisering, zeker gezien de gewichtsafname. Ook een nieuwe 1.4 turbomotor met 145 pk en een fors koppel van 250 Nm zal Opel in het vooronder lepelen. Op dieselgebied is het de nieuwe 1.6 fluisterdiesel die in verscheidene vermogens moet zorgen voor kracht en zuinigheid.

De nieuwe Astra beleeft in levende lijve zijn debuut op de IAA in Frankfurt. De verkoop start in het laatste kwartaal van dit jaar.


Bekijk andere auto's met Nieuws