7% Bijtelling voor Ford C-Max Energi

Ford maakt de prijs en specificaties van de C-MAX Energi plug-in hybride bekend. Dit is de eerste in serie gebouwde oplaadbare hybride van Ford in Europa én met afstand de rijkst uitgeruste plug-in hybride op de markt. Standaard is hij onder meer voorzien van lederen bekleding, navigatie en een panoramadak met elektrisch zonnegordijn. De C-MAX Energi heeft een catalogusprijs van € 34.995,-* en is te leasen bij Ford Lease vanaf € 609,- per maand**. Lees volledig bericht
Benzine-elektrische plug-in hybride met systeemvermogen van 136kW/184pk

Voor de aandrijving van de C-MAX Energi zorgt de gerenommeerde Ford Powersplit benzine-elektrische hybridetechniek die is gecombineerd met een luchtgekoelde 7,6 kWh sterke lithium-ion accu. De C-MAX Energi heeft met een volledig opgeladen accu een puur elektrische actieradius van maximaal 44 km, ideaal voor uitstootvrij woon-werkverkeer op korte afstand en gebruik in stadscentra. Het systeem laat de bestuurder vrij wanneer er puur elektrisch wordt gereden. De elektriciteit kan worden bewaard tot later, wanneer er bijvoorbeeld in de stad moet worden gereden. In volledig elektrische modus haalt de 88kW/120pk sterke elektromotor een topsnelheid van 137 km/u.

Aan het einde van de puur elektrische actieradius schakelt de auto automatisch over naar hybridemodus. Dan zorgt een 2.0-liter Atkinson-cycle benzinemotor voor de aandrijving. Deze is gekoppeld aan de elektromotor en een generator via een elektronisch bediende continu variabele transmissie. De plug-in hybride aandrijving heeft een systeemvermogen van 136kW/184pk en een topsnelheid van 164 km/u in hybridemodus.

Het intelligente informatiedisplay met EcoGuide biedt de bestuurder realtime informatie om zo efficiënt mogelijk met de C-MAX Energi plug-in hybride te kunnen rijden. Een efficiënte rijstijl wordt in het display aangegeven door groeiende blaadjes die weer vervagen wanneer de efficiëntie afneemt. De LED-verlichte laadaansluiting in het voorscherm aan de passagierszijde geeft middels een oplichtende ring de laadstatus aan. Bij gebruik van het reguliere (220V) stroomnet bedraagt de maximale laadtijd van een volledig lege accu maximaal 4 uur. Bij gebruik van een laadpaal van 16 Ampère wordt de laadtijd verkort tot maximaal 3 uur.

7% bijtelling, netto vanaf slechts € 86,-***** per maand
Met een gemiddeld normverbruik van 2,0 liter benzine/100km en een gemiddelde CO2-uitstoot van 46 g/km is de C-MAX Energi de zuinigste Ford met benzinemotor in Europa. Daardoor komt hij in aanmerking voor slechts 7% fiscale bijtelling en is hij tot nader order vrijgesteld van wegenbelasting. Zakelijke rijders die deze auto ook privé gebruiken, betalen vanaf slechts € 86,-netto bijtelling per maand.

Rijke standaarduitrusting
De Ford C-MAX Energi is leverbaar in één ongekend rijke uitvoering. De meest complete plug-in hybride van Nederland is standaard onder meer voorzien van:

– 17-inch lichtmetalen velgen
– Audiosysteem met CD/MP3-speler, USB-aansluiting
– Active Park Assist (semi-automatisch fileparkeersysteem)
– Achteruitrijcamera
– Automatisch dimmende binnenspiegel
– Automatisch inschakelende dimlichten
– Automatische, dual zone airconditioning
– Cruise Control
– Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel
– Elektrisch bedienbare portierramen rondom
– Elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels
– Elektrisch verwarmbare voorstoelen
– Ford KeyFree systeem
– Lederen stoelbekleding in Charcoal Black
– Lederen bekleding voor stuurwiel en pookknop
– Mykey (programmeerbare sleutel om veilig rijden te bevorderen)
– Navigatiesysteem
– Panoramadak met elektrisch zonnegordijn
– Parkeersensoren voor én achter
– Perimeteralarm
– Regensensor
– SYNC 2 connectitiveitssysteem met spraaksturing en 8-inch touchscreen

De Ford C-MAX Energi wordt standaard geleverd in Oxford White. Tegen meerprijs is deze plug-in hybride van Ford ook leverbaar in Tuxedo Black, Ingot Silver, Magnetic, Blue Candy en White Platinum metaallak.

Vanaf begin januari staat ‘ie in de showrooms van de Ford dealers en hij is vanaf heden bestelbaar.

Bekijk andere auto's van het merk of
Bekijk andere auto's met Nieuws