Toyota lepelt BMW diesel in Verso

De Toyota Verso kan vanaf vandaag ook worden besteld met een soepele 1.6 D-4D-F dieselmotor. Deze krachtbron heeft een vermogen van 112 pk, 270 Nm koppel en staat op de prijslijst voor een bedrag vanaf 30.085 euro. De prijs van alle benzine uitvoeringen daalt licht. De 1.6 VVT-i in Comfort uitvoering kost 26.365 euro.


De introductie van een BMW-krachtbron onder de motorkap van een Toyota, is het logische gevolg van de intensieve samenwerking die beide merken zijn aangegaan bij het ontwikkelen van onder meer duurzame technologieën zoals waterstof technologie en lichtgewicht materialen. Toyota bracht zelf op verschillende vlakken wijzigingen aan aan de 1.6 D-4D-F dieselmotor én voegde bovendien een Stop & Start systeem toe voor een nog lager verbruik.
Halflederen bekleding

Toyota heeft voor de koper van de Verso nog méér nieuws in petto. Zo beleeft de 2e generatie van Toyota’s betaalbare multimedia systeem Toyota Touch 2 (en Go) zijn debuut in de Verso 2014 en is het Tyre Pressure Warning System, dat waarschuwt tegen leeglopende (en lekke) banden, nu standaard.

Ook krijgen de Aspiration en Business uitvoeringen een andere bekleding en worden de kopers van een Dynamic Business getrakteerd op half-lederen bekleding van de stoelen en met leer beklede deurpanelen en middenarmsteun. Tot slot introduceert Toyota op de Verso de op de Auris Touring Sports zo populaire metallic lakkleur Avantgarde Bronze.

Voor meer informatie of het boeken van een proefrit kan je hier terecht

 

Bekijk andere auto's van het merk
Bekijk andere auto's met Nieuws