Elektrisch bommetje: Chevrolet Spark EV

Chevrolet is serieus bezig om grote stappen te maken in de wereld van de elektrische mobiliteit. Na de Chevrolet Volt is het nu de beurt aan zijn veel kleinere broertje de Chevrolet Spark EV. Geheel tegenstrijdig met andere elektrische auto’s in het A segment zoals de Citroën C-zero, Mitsubishi i-Miev en Peugeot Ion, geeft Chevrolet de Spark een serieuze anabolenkuur. Met 130pk vermogen en een immens koppel van 542Nm sprint deze Spark in 8 sec naar de 100km/u. Over de topsnelheid en – wat nog veel belangrijker is – de actieradius zijn nog geen gegevens bekend. In het interieur zien we twee grote, hoge resolutie schermen. Éen dient voor het multimedia gedeelte, de andere voor de status van de accu’s en de aandrijving.

De Accu’s kunnen door middel van een huis-, tuin- en keukenstekker binnen 7 uur opgeladen worden bij elk willekeurig stopcontact. Daarnaast is er een mogelijkheid om te snelladen en kan de accu dan tot 80% worden opgeladen in 20 minuten. De status van de accu kan op elk moment worden gecontroleerd door middel van een app op je mobiele telefoon. Chevrolet geeft (in de VS) acht jaar garantie tot een maximum kilometrage van 160.000km op het Lithium Ion accupakket.

De auto wordt op dit moment gepresenteerd aan het Amerikaanse publiek op de Los Angeles Motorshow en is daar binnenkort leverbaar voor USD 25.000,-. Dit is omgerekend ca €19.300,-. Mochten er dus plannen zijn om de auto naar Nederland te halen, dan zou Chevrolet het voor elkaar kunnen krijgen om na de Renault Zoë (€20.000,-) een redelijk betaalbare elektrische auto op de markt te brengen. Ook zou de Spark twee dubieuze titels mogen toevoegen aan zijn reputatie. De Spark Bi-fuel is met zijn 20sec 0-100 tijd op dit moment de meest trage A-segment auto. Met de komst van de Spark EV zou dit juist het tegenovergestelde zijn gezien de acceleratietijd van 0 tot 100km/u in 8sec.


Bekijk andere auto's met Nieuws