Autotest: Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium + EyeSight

Gelikte estates, tourings, stationwagons en avants zijn er tegenwoordig voldoende. Naast de inmiddels eveneens goed ingeburgerde Crossover is het zelfs Neerlands lieveling. Enkel de langere en praktischere variant van een sedan of compacte hatchback kan ons blijkbaar nog bekoren. Niet heel gek, want het design heeft de afgelopen decennia niet stilgestaan en waar een Kaddett Caravan in de jaren negentig net zo spannende oogde als een geverfde sinaasappelkist, zijn het tegenwoordig verlengstukken van een actieve levensstijl. Zo ook de Subaru Levorg. De soort van Stationwagon-versie van wijlen de Impreza, al is de XV daarvan de Crossover. Wij gingen op zoek naar zijn toevoeging en meerwaarde. (more…)

Nieuwe Opel Insignia komt met kien 4×4 systeem

De nieuwe Opel Insignia met 8-traps automatische transmissie wordt leverbaar met moderne vierwielaandrijving met ‘torque vectoring’. Daarmee biedt dit model de beste dynamiek en wegligging en een optimaal gevoel van wat er zich onder de banden afspeelt. (more…)

Autotest: Hyundai Ioniq Hybrid First Edition

Velen hebben het geprobeerd, maar tot nu toe is het ze simpelweg nog steeds niet gelukt. Concurrentie bieden aan de hybride koning, Prius. De één doet het met design, de ander met een bizar ingewikkelde aandrijflijn of heel veel vermogen, maar daarin slagen; nee. Tot nu. Want nu is er de Hyundai Ioniq. Hyundai’s aanval op het Toyota concern om ook een auto te leveren met eenzelfde gebruiksgemak, comfort, verfijning en rijdynamiek én dat in combinatie met een evenzo goede score op het gebied van verbruik. Wij namen hem mee op reis naar Berlijn.  (more…)

Dit is de compleet nieuwe Lexus LS!

Lexus onthult de volledig nieuwe, vijfde generatie LS. Het topmodel maakt zijn werelddebuut op de North American International Auto Show (NAIAS) die op 14 januari in Detroit zijn deuren voor het publiek opent. Hiermee herhaalt de geschiedenis zich; 28 jaar eerder presenteerde Lexus op diezelfde show de eerste generatie LS, de LS 400. Deze sedan in het topsegment markeerde de geboorte van het merk Lexus. (more…)

Autotest: SsangYong Rodius 2.2D Quartz

Het CDA, een degelijk en behouden stukje politiek. Zij zien het Nederlandse gezin als hoeksteen van oznze samenleving. Onze rots in de branding die zorgt voor stabiliteit, zekerheid, moraal en geluk. Een beetje de Volkswagen Golf van de maatschappij, zij het dat die vlieger niet meer opgaat. Nee, de automotive wereld, die heeft eigenlijk geen ‘hoeksteen’ meer. Althans, voor gezinnen, want ondanks een tsunami aan zevenzitters, valt het gros van die lifestyle-hippe people carriers in de praktijk door de mand. Het zijn meer ruime 5+2 mobielen. Maar! Toch is er nog een klein en sympathiek merk uit Zuid Korea dat een dergelijke hoeksteen produceert en levert. SSangYong. Zij hebben namelijk de Rodius, en wij gingen ermee op pad. (more…)